Wij onderhouden alle merken auto's. Bij het onderhoud van uw auto onderscheiden we grote/kleine beurten, zomer/winter en vakantie-checks.

Grote en kleine beurten
Globaal kun je zeggen dat grote beurten elke 30.000 km nodig zijn, met een kleine beurt daar tussendoor.
Maakt u niet veel kilometers en wilt u veilig blijven rijden, dan raden we één grote beurt per jaar aan, in
combinatie met een APK-Keuring (in dat geval gratis).           
 

Grote beurt
Bij een grote beurt halen we een aantal onderdelen van de auto uit elkaar om te zien hoe de conditie hiervan is.

We controleren en testen ondermeer de remmen, de verlichting, meten de elektrische bedrading door en smeren de auto waar nodig. Bougies, lucht- en oliefilters, olie en koelvloeistof (antivries) worden vervangen.

Ook de zo belangrijke distributieriem controleren we. Die moet rond de 100.000 km, soms eerder, worden vervangen. Als deze riem knapt moet de motor in de meeste gevallen vervangen worden.
De uitlaat en banden worden ook onderzocht op eventuele mankementen.

      
Kleine beurt
Bij een kleine beurt gaat het om het verhelpen van klachten, olie verversen, sloten smeren, verlichting testen, V-snaar bekijken, koelvloeistof en uitlaat controleren. Bovendien voeren we een algemene inspectie uit op een van onze twee bruggen.

    

 

Zomercheck
Warme zomers vergen ondermeer veel van uw koelsysteem, banden, accu, airco enzovoort, laat daarom bij ons voordelig een zomercheck doen en geniet van het mooie weer!

Wintercheck
Ook in de winter zorgen wij er voor dat u voordelig veilig de weg op kunt. Tijdens de wintercheck verwisselen wij desgewenst uw zomerbanden voor winterbanden (advies: bij temperatuur van maximaal 7 graden en lager). Verder checken wij ondermeer; ruitenwissers, antivries, accu, kachel, sloten, Anti Blokkeer Systeem, Anti Slip Regeling en overige onderdelen die u tijdens de winter in de kou kunnen laten staan.

Vakantiecheck
Gaat u met de auto en caravan op reis naar een warm land? Met de skies op het dak naar een koude bestemming? Of legt u een grote afstand af?
Dan doet u er verstandig aan uw auto een vakantiecheck te laten ondergaan. Wij controleren dan naast de banden ondermeer de accu, de remmen, de verlichting, de ruitenwissers, V-snaar, het koelsysteem, koelvloeistof, de kachel, de banden, ABS, ASR etcetera. U kunt veilig en zorgeloos op vakantie!

 

Voor alle beurten geldt
Kapotte onderdelen kunnen we bijna altijd vervangen door originele nieuwe onderdelen.

Niet afgesproken reparaties en het vervangen van grotere onderdelen doen wij pas na overleg!